måndag 16 juni 2025

Brylépudding

Pudding:

3 dl grädde

2 dl mjölk

5 ägg

1,5 msk vaniljsocker

glasering:

2 dl socker

3 msk kokande vatten

lite citron


Sockerkaksform (eller brödform)

Ugn 200°C


1) Ta 3 droppar citron i en kastrull och sen 2 dl socker, värm och rör runt så det inte bränns och se så det smälter. Ta i 3 msk kokande vatten och ställ åt sidan (funkade inte för mig, så jag fick röra och röra då det stelnade och jag tog mer vatten och kokade ihop tills lagom konsistens)

2) Värm formen och häll i karamellsmeten. Snurra och vänd så hela insidan blir glaserad.

3) Blanda grädde och mjölk i kastrull och koka upp

4) Vispa ägg och vaniljsocker och slå över den varma gräddmjölken under vispning.

5) Häll äggsmeten i formen. Täck med folie och grädda i ugnen i vattenbad ca 50 minuter.

6) Låt svalna innan den slås upp på ett fat. 

Blev såååå len och fin och god! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar