25 g jäst
1 dl mjölk
4 dl vatten
1,5 tsk salt
1 msk honung
10-11 dl vetemjöl
1. Smula jäst i rymlig degbunke.
2. Rör ut jästen med lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet + mjölk
3. Rör ner salt, honung, mjöl. Rör ihop till lös deg, ganska kladdig.
4. Täck bunken med en handduk och ställ i kylen över natten.
På morgonen:
- Ugn 250°C
- Strö mjöl på bakbordet, stjälp upp degen. Strö över lite mjöl. Knåda INTE.
- Dra försiktigt ut degen till en rektangel, behåll så mycket luft i degen som möjligt.
- Skär degen i fyra remsor, varje remsa i fem bitar.
- Lägg degbitarna på bakplåtspapper på en plåt. Grädda direkt ca 12-15 minuter. Brödet ska få en ordentlig skorpa. Låt svalna på galler. Ät!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar