lördag 2 november 2024

Nattjästa bullar (ca 15 st)

25 g jäst

1 dl mjölk

4 dl vatten

1,5 tsk salt

1 msk honung

10-11 dl vetemjöl

1. Smula jäst i rymlig degbunke.

2. Rör ut jästen med lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet + mjölk

3. Rör ner salt, honung, mjöl. Rör ihop till lös deg, ganska kladdig.

4. Täck bunken med en handduk och ställ i kylen över natten.

På morgonen:

- Ugn 250°C

- Strö mjöl på bakbordet, stjälp upp degen. Strö över lite mjöl. Knåda INTE.

- Dra försiktigt ut degen till en rektangel, behåll så mycket luft i degen som möjligt.

- Skär degen i fyra remsor, varje remsa i fem bitar. 

- Lägg degbitarna på bakplåtspapper på en plåt. Grädda direkt ca 12-15 minuter. Brödet ska få en ordentlig skorpa. Låt svalna på galler. Ät!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar